Lotte Stevens

Taaltrainer met sterke missie en eigen methode

Met mijn eigen fearless leermethode, help ik jou met gemak Spaans te spreken in alledaagse situaties.

Toen ik als student een half jaar naar Italië ging, ontdekte ik hoe snel ik een taal kon leren. Op 3 maanden sprak ik vloeiend Italiaans, zonder lessen te volgen.

Ook Spaans en Duits leerde ik “op straat”. Zonder boeken, zonder saaie grammatica. Gewoon zoals baby’s hun moedertaal leren: op een speelse manier met de juiste context.

In mijn Spaanse lessen leg ik de focus op spreken. Vanaf de eerste minuut! Saaie lessen moeten verboden worden. Daar heeft namelijk niemand wat aan. Ken je dat spreekwoord “Een les niet gelachen, is een les niet geleerd”? De gouden regel bij mij.

Dit zeggen klanten over mijn lessen

Waarom besluit iemand om 6 talen te leren?

Ik krijg die vraag wel vaker: “Waarom heb je al die talen geleerd? En hoe?” Mensen worden erg nieuwsgierig zodra ze ontdekken dat ik 6 talen even vlot spreek. En al helemaal als ze in hun taal horen spreken, vrijwel accentloos, in het tempo van een local. Ze vragen zich af waarom iemand daar vrijwillig voor zou kiezen. Om dat lange, trage leerpad te bewandelen, de horror van de tabellen vol grammatica, woordenschat, regels en uitzonderingen, telkens opnieuw. “Hoe heb je dat klaargespeeld? vragen ze dan. Ok, goeie vraag…

3 plezante weetjes over mij

Één. Fietsen is mijn favoriete sport. In de lente van 2012 fietste ik in mijn eentje van Belgë naar Turkije, van Antwerpen naar Istanbul. Zeven weken was ik onderweg, door Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, weer Italië, Griekenland en Turkije.

Spaans voor beginners

Twee. Ik zou dolgraag in een tiny house wonen. Vorig jaar heb ik mijn best gedaan om zoveel mogelijk te “ontspullen” en ik heb nog weinig bezittingen over. Eén meubelstuk (een houten commode die ooit in mijn eigen babykamer stond), een hele hoop schilderijen (die vragen niet veel plaats en kunnen een ruimte toch in één keer omtoveren), wat kleren, een dertigtal boeken en 5 (ja, echt) fietsen (zie ook nummer één).

Drie. Ik ben een fervent vogelspotter, heb 2 verrekijkers in mijn bezit en een hoop boeken over vogels. In 2009 bracht ik 6 maanden door in Gambia op zoek naar vogels… en kon er 210 prachtige soorten bewonderen, met open mond! Elke amateur ornitholoog kan je vertellen hoe geweldig dat is 😉 En ik kijk niet enkel vogels in bossen en parken. Ik heb ze voortdurend in het oog. Beweegt een vogel een halve vleugel, heb ik ‘m gezien 🙂

Reizen en talen gaan hand in hand: noem mij maar taaltripper